Ondernemer van de week - Flow in Motion

 

Je hebt een goed product. Je werkt met de juiste grondstoffen, de werkplaats is uitstekend geoutilleerd en de deskundigheid van jouw vakmensen is uitmuntend. Laat desondanks de productie toch nog te wensen over? Is het produceren van grote aantallen in korte tijd een moeilijke opgave en verloopt het halen van deadlines niet altijd even soepel? Dan is de 5S methode voor jouw bedrijf een uitstekende tool.

 

 

Hoe zijn jullie bij De Chemie terecht gekomen?

Wij werkten eerst vanuit huis. Omdat werk en privé veel in elkaars vaarwater kunnen komen besloten we naar een andere werkomgeving te gaan kijken. Via internet hebben we toen De Chemie gevonden.

 

Aan welke projecten werken jullie momenteel?

We doen 5S en Lean implementaties bij Burgerhout te Assen, Muelink en Grol te Groningen, Koga te Heerenveen, Lampe te Sneek en een Lean traject voor een technische dienst bij Mobacc te Veendam.

 

We voeren in het algemeen 5S in, waarbij we per werkplek samen met de medewerkers aan de slag gaan, om 5S in één dag door te voeren. De resultaten geven 30% tot 50 % meer ruimte en 10 tot 20% meer efficiëntie. Dit resulteert meer samenwerking tussen de afdelingen en minder fouten.

 

Bij The Coating Company zijn we bezig met de coaching na een 5S traject, waarbij we wekelijks de werkplekken verbeteren. Zo wordt het bedrijf continu verbeterd en het 5S systeem geborgd.

 

Hoe bevalt het werken in De Chemie?

Vincent: "Goed. Het is ongedwongen, warm en in De Chemie zitten veel verschillende ondernemers wat het tot een inspirerende omgeving maakt."

 

Tot slot: Hoe ziet jullie ideale lunch eruit?

Michiel: "Een veganistische lunch bij Elmer in de Ebbingestraat te Groningen. Vervolgd door yoga bij Open Yoga."

 

 

Vergt optimalisering en perfectioneren veel inspanning? Flow in Motion daagt je uit door 5S op uw werkvloer te lanceren! www.flowinmotion.com

Ondernemer van de week website 600x450